Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-05-02@21:21:12 GMT

کسب و کار های مجازی

تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۶۱۳۰۲۷

«بامزه‌ها پرطرفدارند» این قاعده نه فقط در جمع‌ها و دورهمی بلکه در شبکه‌های اجتماعی هم صدق می‌کند. شاید به همین خاطر هم بعضی از شرکت‌ها و کسب‌وکارها برای بیشتر دیده‌شدن در شبکه‌های اجتماعی تصمیم گرفته‌اند که بامزه باشند.

بیشتر آنها هم در توییتر فعال هستند، بستری که در آن نه ویدیوهای تبلیغاتی چنان‌که باید و شاید جواب می‌دهند (درست عکس اینستاگرام) و نه متن‌های بلندبالا در مورد مزیت‌های استفاده از فلان محصول، از طرفی حداقل توییتر فارسی در سیطره کاربران نکته‌سنج بامزه است، کسانی که روی موج اتفاقات روزانه چه سیاسی باشند، چه اجتماعی و هنری سوار می‌شوند و برای تمام مناسبت‌ها حرف جالبی برای گفتن دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بسوز و بخندان

شاید بتوان گفت اولین کاربری که در توییتر فارسی در قالب یک نشان تجاری توانست با بامزه‌بازی دل کاربران سختگیر توییتر فارسی را به دست بیاورد «کبریت توکلی» بود، نشان تجاری قدیمی و نام‌آشنایی که در مدت کمی تعداد دنبال‌کننده‌هایش به بیشتر از ده هزار نفر رسید، آن‌هم دنبال‌کننده‌های فعالی که هم پست‌هایش را لایک می‌کنند و هم در زمینه بازنشر و کامنت کم نمی‌گذارند. البته از حق که نگذریم، کبریت توکلی نه‌تنها قدیمی‌ترین برند تجاری در حوزه بامزگی توییتری است بلکه خلاق‌ترین هم هست. این اکانت هیچ فرصتی را از دست نمی‌دهد و پای ثابت هر موضوعی است که اصطلاحا در توییتر فارسی ترند می‌شود. نکته‌ای که کبریت توکلی را به یک کاربر شیرین تبدیل می‌کند، این است که موضوعات ترندشده را به نحوی با کبریت، سوختن، آتش‌زدن و... پیوند می‌زند، از آن جالب‌تر این‌که خود شرکت کبریت توکلی اعلام کرد که هیچ نسبتی با این اکانت ندارد و اصلا این شرکت هیچ فعالیتی در توییتر انجام نمی‌دهد. اگرچه  مجبوریم این ادعا را بپذیریم اما هیچ بعید نیست که این شرکت درعین حال که از مزایای داشتن چنین ادمین بامزه‌ای استفاده می‌کند، نمی‌خواهد زیربار مسئولیت آن‌چه در این اکانت نوشته می‌شود، برود.

پاکان در توییتر

خشکشویی پاکان هم یکی دیگر از برندهای تجاری فعال در توییتر فارسی است که ترجیح می‌دهد بیشتر از این‌که جدی و رسمی باشد، بامزه و جالب به نظر برسد. این اکانت علاوه بر این‌که سعی می‌کند در تولید محتوای مکتوب خلاقیت به خرج بدهد و با کلمات مختلف بازی کند، رویدادهای مجازی هم راه می‌اندازد و مشارکت بقیه کاربران را در این رویدادها جلب می‌کند.

شوخی با مگوها

«روم به دیوار» که یک برند تجاری در حوزه تأمین وسایل بهداشت جنسی است و تازگی‌ها به جمع توییتری‌ها پیوسته، برندی است که نه‌تنها در زمینه فعالیت‌های مجازی روش بامزگی را در پیش گرفته، بلکه قبل از آن یعنی در مرحله انتخاب اسم هم نشان داده که شیطنت‌هایی دارد.

چرا توییتر فارسی؟ چرا بامزه‌بازی؟

حسین صدیقی، کارشناس تبلیغات و رسانه‌های نوین در مورد روش جدیدی که این برندها برای تبلیغات در پیش گرفته‌اند می‌گوید: «به هرحال برندیگ یا همان «نشان‌سازی» نیاز به خلاقیت و به‌روزبودن دارد. وقتی قرار باشد هردوی اینها جمع شود، نتیجه شکستن قالب‌های گذشته است.»

او ادامه می‌دهد: «تا همین چندوقت پیش رسانه‌های رسمی از تلویزیون گرفته تا روزنامه‌ها بستر تبلیغات برندها بودند اما مجموع دلایلی مانند محدودیت‌های زیاد این رسانه‌ها در زمینه خطوط قرمز و همچنین قیمت تعرفه‌های آنها باعث شد که کسب‌وکارها برای تبلیغ به سمت فضای مجازی بروند. نکته مهم دیگر در این زمینه میزان نفوذ و تاثیرگذاری زیاد شبکه‌های اجتماعی است. وقتی یک کسب‌وکار ببیند، خیلی راحت‌تر می‌تواند در این فضاها مطرح شود و اسمش را سر زبان‌ها بیندازد. دلیلی نمی‌بیند که هم هزینه زیادی کند و هم محدودیت‌های دیگر را به جان بخرد. از طرف دیگر استفاده از کسانی که به سبک قالب جلب مخاطب در شبکه‌های مجازی مختلف باعث موفقیت برند‌ها می‌شود، این‌که فرد بداند در هرکدام از این شبکه‌ها چه روش و منشی می‌تواند تاثیرگذار‌تر باشد، اهمیت زیادی دارد و همان‌طور که می‌بینیم، با رعایت این قواعد می‌تواند تأثیر تبلیغاتی زیادی روی کاربران شبکه‌های اجتماعی گذاشت.»

اقتصادآنلاین

لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000Eax برچسب ها: تبلیغات ، فضای مجازی ، بازارنیوز

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: تبلیغات فضای مجازی بازارنیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۱۳۰۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نسبت ما با فضای مجازی چگونه است؟ / تلاش «شبکه» برای ایجاد پرسش

امید طهرانی تهیه کننده مجموعه مستند «شبکه» در رابطه با شکل‌گیری ایده ساخت و انتخاب سوژه این مستند به خبرنگار مهر گفت: شبکه سه در رابطه با فضای مجازی قصد تولید یک مستند را داشت از همین رو با برگزاری چند جلسه با رویکردهای شبکه آشنا و در نهایت به تفاهم رسیدیم. خودم هم قبلا در این زمینه مطالعه و فعالیت هایی داشتم و با برگزاری مجموعه جلساتی با پژوهشگران، درختواره موضوعات را طراحی کردیم و پس از تلفیق موضوعات با یکدیگر به ۹ عنوان کلی برای تولید رسیدیم.

وی با اشاره به این‌که اکثر فعالیت های مرتبط با علوم انسانی، پیوست فضای مجازی دارد، مطرح کرد: اهمیت فضای مجازی و این سوژه با توجه به این‌که مساله روز جهان به شمار می‌رود برای همه محسوس است. عمدتا فعالیت های ما با فضای مجازی مرتبط است و تبیین و تعریف جامع از فضای مجازی مساله ای جدی است که در این مستند تلاش کردیم از دریچه همین مساله به تعریف و تبیین ابعاد مختلف فضای مجازی بپردازیم.

یک مستند کارشناسی با بیش از ۹ ماه پژوهش

این تهیه کننده مستند با اشاره به این‌که مجموعه مستند «شبکه» شامل ۹ قسمت می‌شود، گفت: این مستند در ۲ فاز تولید شده است، فاز اول شامل ۵ قسمت در سال ۱۴۰۱ و فاز دوم شامل ۴ قسمت در سال ۱۴۰۲ تولید شده است. تولید این مستند فرآیند پژوهشی قابل توجهی داشته است و ۶ ماه برای تولید ۵ قسمت اول و ۳ ماه برای تولید ۴ قسمت دوم پژوهش انجام شده است. همچنین در این مدت با پژوهشگران مختلف و مراکز تخصصی مختلف که در این زمینه فعالیت می‌کنند جلسه برگزار کرده و نکات آن ها را گردآوری کردیم. همچنین در قالب پیش مصاحبه و مشورت حدود ۸۰ جلسه کارشناسی داشتیم تا به لیستی ۲۵ نفره برای مصاحبه رسیدیم که در نهایت به واسطه محدودیت ها با ۱۸ نفر مصاحبه انجام دادیم.

وی در رابطه با موضوعات مستند، عنوان کرد: قسمت اول با موضوع «قدرت و فضای مجازی» آغاز می‌شود که نقش فناوری و شبکه بر مفهوم قدرت را مورد توجه قرار می‌دهد، این موضوع در قسمت های دیگر نیز مورد بررسی قرار گرفته است و نسبت فناوری و شبکه با اقتصاد، ارتباطات، هویت، سرگرمی، خانواده، هوش مصنوعی و حکمرانی در سایر قسمت ها مورد بررسی واقع شده است. تلاش ما بر این بوده هر موضوع را از دریچه تخصصی آن موضوع در کنار ادعاهای فضای مجازی در رابطه با آن موضوع بررسی کنیم. مثلا مفهوم ارتباطات به صورت تخصصی در کنار ادعای فضای مجازی مبنی بر گسترش ارتباطات توسط کارشناسان مورد بررسی قرار گرفته است و نتیجه این بررسی ها به عنوان جمع بندی در یک قسمت از مجموعه ارایه شده است.

بی رحمی در قبال یک روایت جذاب و پرزحمت

طهرانی با یادآوری این‌که جمع بندی را در قالب روایت ارایه کرده اند، راجع به جنس روایت این مستند گفت: به غیر از یک قسمت، همه قسمت ها یک شخصیت دارند که راوی داستان است. حضور این راوی برای بهتر شدن قصه ساخته و پرداخته شده نویسنده آن قسمت است البته تمام موارد عنوان شده توسط این شخصیت مبنای پژوهشی دارد. تلاش کردیم روایت اول شخص داشته باشیم چرا که مخاطب ارتباط بهتری با آن برقرار می‌کند.

وی در رابطه با چالش‌های تولید این مستند، ضمن گلایه از بودجه پایینی که برای تولید این مستند در اختیارشان قرار گرفته است، مطرح کرد: خلق روایت و طراحی کاراکتری که متناسب با موضوع هر قسمت باشد و بتوانیم موضوع را از زبان او روایت کنیم کار پرچالش و سختی بود به عنوان مثال برای یک قسمت ۱۲ بار متن را بازنویسی کردیم و در قسمت هایی ۳ یا ۴ مرتبه متن می‌نوشتیم اما خوب نمی‌شد و بعضا جلسات چند ساعته داشتیم تا شخصیت جدیدی طراحی کنیم. برای ما خیلی مهم بود که روایت قصه گو بوده و برای مخاطب جذاب باشد.

وی با گلایه از نبود توجه کافی به جذابیت روایت در آنتن سیما، گفت: به نظر می‌رسد این مستند به صورتی که شایسته آن است مورد توجه قرار نگرفت و صرفا به عنوان یک برنامه برای پرکردن کنداکتور به آن نگاه شد در حالی که پخش این مستند در مراکز تخصصی مورد اقبال این محافل قرار گرفته و بحث و گفت‌وگوهای کارشناسی را به دنبال داشته است. همچنین نبود توجه به تولید مستند داستانگو برای مخاطب منجر به دلسردی ما شده و از مدل برخورد آنتن با اینگونه مستندها ناامید و دلخور شدیم.

مخاطب تصمیم می‌گیرد فضای مجازی چه آورده‌ای برایش دارد

طهرانی با اشاره به زمان و انرژی زیادی که صرف ضبط مصاحبه‌ها شده است، گفت: بیشترین فشار روی گروه در وهله اول بحث فشار مالی بود، بعد از آن تولید روایت، کار پرچالشی بود و با گذر از چالش‌های ضبط و مصاحبه، در زمینه های تصویربرداری و تدوین چالش قابل توجهی نداشتیم و کارها به خوبی انجام شد.

این مستندساز در پایان درباره دیگر ویژگی این مجموعه گفت: مجموعه مستند «شبکه» تلاشی است برای ایجاد پرسش و سوال در مخاطب که مجدد به ریشه های فناوری و ابزاری که در دست ما است، فکر کند و ببیند این فناوری به ما چه می‌دهد و از ما چه می‌گیرد. فضای مجازی هم مشابه هر فناوری دیگری پروتکل رفتاری مختص خود را دارد و سرویس هایی به ما ارایه می‌دهد و چیزهایی از ما می‌گیرد لذا باید توجه کنیم چه چیزهایی از ما می‌گیرد و چیزهایی که به ما می‌دهد چه کمکی به زندگی ما می‌کند. تلاش ما بر این بوده مخاطب با این مسایل آشنا شده و خود نسبت به این موارد و استفاده از این ابزار تصمیم بگیرد.

کد خبر 6093842 سید امیر شایان حقیقی

دیگر خبرها

  • عربستان یک فعال زن را به ۱۱ سال زندان محکوم کرد / اتهامات: انتخاب نوع لباس و بیان دیدگاه‌ها در فضای مجازی
  • نسبت ما با فضای مجازی چگونه است؟ / تلاش «شبکه» برای ایجاد پرسش
  • دروغ؛ رکن اساسی رسانه روباه پیر
  • معلم فداکاری که تصویرش در شبکه های مجازی منتشر شد | دوست ندارم بچه‌ها یک لحظه هم به مهاجرت فکر کنند!
  • پوست موز زیر پای بی‌بی‌سی
  • چرا گزارش بی‌بی‌سی درباره نیکا شاکرمی جعلی است؟
  • پشت‌پرده گزارش بی‌بی‌سی درباره مرگ نیکا شاکرمی
  • بازداشت کلاهبردار اینترنتی با جعل هویت یک خواننده سرشناس
  • کلاهبرداری اینترنتی با جعل هویت یک خواننده سرشناس
  • تجارت خاموش گلرنگ با «افعی تهران» در شبکه‌های فارسی زبان خارج از کشور +عکس